// Lasertherapie

Wat is lasertherapie?

Lasertherapie is een effectieve behandeling gebleken voor een groot aantal aandoeningen bij paarden, waaronder blessures aan het bewegingsapparaat, schade aan weke delen en ontstekingen. Door gericht laserlicht te gebruiken om de genezing op cellulair niveau te stimuleren, kunnen we paarden helpen sneller en met minder pijn en ongemak te herstellen dan met traditionele behandelmethoden.

In onze faciliteit gebruiken we alleen laserapparatuur van de hoogste kwaliteit en volgen we strikte veiligheidsprotocollen om ervoor te zorgen dat elk paard de best mogelijke zorg krijgt. Ons team blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lasertherapie en paardengeneeskunde, zodat we onze klanten de meest geavanceerde behandelingsmogelijkheden kunnen bieden.

Lasertherapie wordt al tientallen jaren gebruikt in de diergeneeskunde en -therapie bij paarden om een grote verscheidenheid aan aandoeningen bij jong en oud te helpen behandelen. Het wordt gebruikt als zelfstandige therapie of in combinatie met andere therapieën en/of geneesmiddelen.

De toepassingen van lasertherapie voor aandoeningen variërend van wonden tot chronische artritis en slopende ziekten maken het een uiterst veelzijdige therapie, en het wordt steeds gebruikelijker in stallen over de hele wereld. Het gebruik ervan, niet alleen voor preventie en prestaties, maar ook voor de behandeling van blessures, heeft het tot een van de meest gebruikte middelen in de paardentherapie gemaakt voor paarden van alle niveaus.

Lasertherapie is niet-farmaceutisch en heeft geen negatieve bijwerkingen.
Wanneer een prestatiepaard een blessure oploopt, is het doel de blessure effectief te behandelen met een professionele en deskundige behandeling, en vervolgens zo snel mogelijk met de therapie te beginnen. Hoe langer een blessure een paard uit de dagelijkse beweging houdt, hoe meer spierdegeneratie er optreedt en het paard andere banden, pezen en weefsels kan verwonden terwijl het de zwakke punten compenseert. Lasertherapie kan niet alleen helpen om het paard sneller weer in beweging te krijgen, maar ook om littekenweefsel en ontstekingen te verminderen, die later tot verdere complicaties kunnen leiden.

// PIJNVRIJ BEHANDELEN

Hoe werkt lasertherapie?

Hoe lasertherapie werkt

High Power Laser Therapie (HPLT), ook bekend als fotobiomodulatie, is een pijnloze behandeling die gebruik maakt van klinisch geteste golflengten van licht om natuurlijke biologische processen te stimuleren die leiden tot snellere genezing en pijnverlichting.  Net zoals planten zonlicht absorberen via fotosynthese, absorberen lichaamscellen, laserenergie die het lichaam stimuleert om pijnstillende stoffen vrij te geven, de bloedcirculatie verhoogt en de cellen energie geeft om deel te nemen aan het genezingsproces.  Er zijn geen bijwerkingen en vaak kan lasertherapie medicijnen en chirurgie vervangen om langdurige, degeneratieve ziekten te behandelen.